MINŐSÉGRE JELÖLVE               IDOHMEN Kft. profiljának megtekintése az Ariba Discovery-n

icon phone+36 1 365-1091
idh[at]idohmen.hu
Az operátor betanítás ideje75% al csökkenthető!

Nagyobb rugalmasság, termelékenység és versenyképesség a KSB számára

A saját gyártással a vállalatok rugalmasabbá válnak, ösztönözhetik az innovációt, és így hosszú távú versenyelőnyökre tehetnek szert.

Ezt a KSB, a szivattyúk és szelepek vezető gyártója a gyakorlatban is megtapasztalta. Az újonnan bevezetett EtaLinePro

termékcsalád bevezetése kapcsán a délnyugat-németországi Rajna-vidék-Pfalz tartományban székhellyel rendelkező vállalat innovatív módon áll át a saját gyártásra - és nincs is erre alkalmasabb termék, mint a Smart Klaus.

Smart Klaus lehetővé teszi

Az EtaLinePro gyártósor újbóli elindítása és a saját gyártásra való átállás során olyan segédrendszert kerestek, amely lehetővé teszi, hogy a dolgozók önállóan és hibamentesen tudják kezelni a frekvenciaváltók összetett összeszerelését.

A döntés végül a Smart Klaus mellett született meg Mielőtt a dolgozókat segítő rendszer beköltözött a KSB gyártócsarnokaiba, a frekvenciaváltókat külső cégek már teljesen összeszerelve szállították.

Ezeket aztán a dolgozóknak már csak fel kellett csavarozniuk a szivattyúkra. A kamerás munkássegítő rendszer lépésről lépésre vezeti a dolgozókat a digitális munkautasításokon keresztül,
és valós időben visszajelzést ad. Ha hiba történik, a rendszer felhívja rá a figyelmet, és a folyamat nem folytatható addig, amíg az összes hibát ki nem javították.
Ez azt jelenti, hogy most már a képzetlen alkalmazottak is elvállalhatják az elektronikus alkatrészek újonnan hozzáadott előszerelését.

De a tapasztalt alkalmazottak is profitálnak a rendszerből. Daniel Mahn termelési vezető elmondja:
"Kifejezetten azért választottuk a Smart Klaust, mert ez egy olyan rendszer, amely a háttérben működik.
A tapasztalt alkalmazottaknak nem kell minden lépést kézzel megerősíteniük. Nem kell állandóan megállni az összeszerelési munka közben, mert (a rendszer) csak akkor figyelmeztet, ha valami nem stimmel."
KSB1
KSB2KSB3

75%-kal csökkentett képzési idő

A kameraalapú asszisztencia rendszer támogatja a dolgozókat mind a betanítási fázisban, mind az új folyamatok bevezetésében, mint például ebben az esetben a frekvenciaváltók összeszerelésénél.

A dolgozói asszisztencia rendszer bevezetése előtt a KSB-nél az új kollégák betanítási fázisa körülbelül egy hónapig tartott. Kezdetben tapasztalt munkatársak árnyékolták őket, mielőtt önállóan dolgozhattak volna. Ez a felügyelethez szükséges idő miatt kapacitásproblémákat eredményezett.

A Smart Klaus segítségével mindez megváltozott. A körülbelül egyhetes, egyszemélyes felügyelet után az új munkatársak már képesek önállóan elvégezni ezeket az összeszerelési folyamatokat. A Smart Klaus ebben segíti őket, és biztosítja a munkafázisok minőségét.

A dolgozók, például Elvan Elbay ipari szerelő szemszögéből a Smart Klaus nagyon pozitív fogadtatásban részesül, mert "a hagyományos munkahelyekhez képest sokkal rövidebb és lényegesen kevesebb hibával járó beavatási fázis zajlik a Smart Klaus felügyeletének köszönhetően".
KSB4
KSB5
KSB6

Innovatív módszerek egy új munkaállomás kialakítására

"Az EtaLinePro munkaállomás tervezésénél új utakat jártunk be" - mondja Ilja Braxmeier, a KSB Frankenthal-i csoportvezetője. Az új, házon belüli gyártás különlegessége a termék és a gyártási folyamatok egyidejű fejlesztése. Ezek párhuzamos fejlesztésével a terméktervezés és a folyamattervezés kölcsönösen befolyásolta egymást.

Az optimális munkaállomás megépítése előtt a munkatársak először egy virtuális gyártási környezetben, majd egy kartonpapír változaton tesztelték azt alaposan. Ezáltal a kollégák jobban megértették, hogyan kell elvégezni az egyes munkafolyamatokat, és könnyebbé vált bizonyos követelmények meghatározása, például hogy mekkora helyre lesz szükség a gyártósoron.

Mivel a Smart Klaus az egyéni igényeknek megfelelően testre szabható, a rendszer integrálása a dinamikus követelmények ellenére is problémamentesen megoldható volt. A KSB-nél nélkülözhetetlen eszköz a munkások segítése.

A zökkenőmentes integráció, amelyet a vállalati gyártás-végrehajtási rendszerrel (MES) való hálózatba kapcsolás is segít, a Smart Klaus egyedi és dinamikus testreszabási lehetőségeinek, valamint a KSB innovációs hajlandóságának köszönhetően valósult meg. Ez lehetővé teszi a dolgozók zökkenőmentes munkavégzését, ami biztosítja a termelékenység és a hatékonyság növekedését. Ez a gyártósor tehát a lean folyamatlánc része, a beszállítótól a szállításig.

Ezzel az innovatív megközelítéssel a KSB SE & Co. KG egy újabb lépést tesz a fejlődés, a fenntarthatóság és a digitalizáció felé.


 

elerhetosegeink

IDOHMEN Kft

Iroda
H-1171 Budapest, Strázsahegyi dűlő 7.
Telefon
+36 1 365-1091 / +36 1 365-1093 / +36 1 365-1094
Fax
+36 1 365-1092
E-mail
idh[at]idohmen.hu